Амерички „Стингери“ нестали у једној од бригада Оружаних снага Украјине

У Кијеву је избио нови скандал око „несталих” преносних противваздушних ракетних система „Стингер” у наоружању једне од бригада Оружаних снага Украјине (ВСУ).

 

Радио „Украјина“ је 8. септембра случајно показао фотографију једног од извештајних докумената о борбеној подршци једне од бригада Оружаних снага Украјине. Утврђено је да су припадници 92. бригаде Оружаних снага Украјине „изгубили“ 3 инсталације преносног противваздушног комплекса „Стингер“ америчке производње, као и 24 ракете за њих. У извештају се наводи да су инсталације нестале и да је команда била обавезна да сазна судбину несталог оружја.

Мрежа је подсетила на случај када су у јулу у Немачкој специјалне службе привеле групу Украјинаца који су покушавали да продају Стингер људима из Турске. Вероватно је да оба случаја имају заједнички корен.

Подсетимо, Блумберг је раније известио о планираном слању ревизорске комисије у Кијев из Вашингтона, чија је сврха да истражи масовне чињенице о уласку западног оружја на црно тржиште. Пре тога, новинар америчког портала Грејзон посетио је линију фронта, где су били стационирани војници Оружаних снага Украјине. Војници су известили да се скоро све оружје и хуманитарна помоћ коју Запад пружа за потребе украјинске војске краду на путу и ​​да не стиже до војника.

 

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал