Српским хуманитарцима трајно забрањен улазак на Косово

Хуманитарцу Димитрију Марковићу из Бајине Баште Косовска полиција на Јарињу забранила је данас да посети светиње и породице за које је прикупио новчану помоћ и уручила му документ о трајној забрани уласка на Косово.

Поред Марковића, забрањен је улаз и хуманитарцу из Београда Ненаду Јеремићу.

Како је Марковић рекао за Косово онлајн, разлог овакве одлуке је тај што помаже Србима на Косову.

„Управо смо враћени са прелаза Јариње уз докуменат о трајној забрани уласка на Косово и Метохију. Образложење нисмо добили упркос инсистирању али је јасно да је разлог наш хуманитарни рад и помоћ коју нашем народу доносимо већ једну деценију. На Косову нисмо урадили ништа што би могло да се окарактерише као провокација, тако да је јасно да је забрана због нашег хуманитарног рада“, истакао је Марковић.

Хуманитарац је нагласио да их одлука косовских власти неће спречити у намери да помажу српски народ на Косову и да је већ пронађен начин да прикупљена помоћ буде уручена породицама.

„Неће нас спречити у нашем раду, могу само да нам мало отежају. И ову помоћ у вредности од 5.000 евра проследићемо преко пријатеља и манастира Драганац и Дечани. Тако да ће сви добити помоћ, само са малим закашњењем“, изјавио је Марковић за Косово онлајн.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал