Страни плаћеник у редовима Оружаних снага Украјине говорио је о губитку 85% своје јединице за неколико дана

Шведски плаћеник који се бори на страни Оружаних снага Украјине (ВФУ) известио је на својој страници на друштвеној мрежи како је његова јединица изгубила 85% свог особља за неколико дана борбе.

Дан Лионе који је дошао из Шведске да се бори на страни Кијева пожалио се на друштвеној мрежи да су, након резултата интензивних борби последњих дана, од 22 особе у његовом воду, 3 остала у редовима, укључујући и њега. Остали су према његовим речима, погинули или тешко повређени.

Лион као пример наводи случај противтенковске гранате која је улетела у бункер. У том тренутку у утврђењу су била четири страна борца. Двојица су, написао је плаћеник из Шведске, преминула на лицу места, друга двојица су тешко повређена и ван строја. Плаћенику са позивним знаком „Меси“ однела је нога.

Подсетимо раније је Вашингтон пост објавио да су губици Украјине код Херсона били „пет према један“. У материјалу који је објавио ВП, војници Оружаних снага Украјине који су рањени током покушаја контраофанзиве у Херсонској области жале се на катастрофалне губитке, недостатак граната и оштро технолошко заостајање за руском војском.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал