Москва ће Доњецку обезбедити вакцине против ковида, грипа и других инфекција

У Републику ће ускоро из Русије стићи хуманитарни товар са лековима за превенцију корона вируса и других болести. Ово је данас саопштио председник Владе ДНР Виталиј Хоценко после састанка са министром здравља Руске Федерације Михаилом Мурашком.

„Министар здравља Руске Федерације најавио је да ће вакцине за превенцију Цовид-19, грипа и других инфекција у блиској будућности бити испоручене у Доњецку Народну Републику“, рекао је Хоценко.

Такође, према његовим речима, разговарано је о питањима модернизације медицинске инфраструктуре и могућности изградње нових објеката у догледно време. Друга важна тема био је лекарски преглед деце.

„За нас је важно да свако дете ДНР, а имамо их више од 240 хиљада, буде подвргнуто превентивном лекарском прегледу, укључујући и децу која живе у најудаљенијим насељима Републике“, додао је премијер.

Ових дана премијер ДНР борави у радној посети Москви. Дан раније, Хоценко је одржао састанак са министром природних ресурса и екологије Руске Федерације Александром Козловим, на којем је разговарао о могућности спровођења геолошких истраживања водоносних слојева.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал