Додик након састанка са Вучићем и Орбаном: Заједничко деловање по питању економије

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик након састанка у Београду са председником Србије Александром Вучићем и председником Владе Мађарске Виктором Орбаном рекао је да су разговарали о важним стратешким питањима.

„Постоји забринутост за будућа кретања на глобалном нивоу, регионалном. Било је веома занимљиво слушати шта то и како види мађарска Влада и њен премијер“, истакао је Додик.

Захвалио се како каже, Виктору Орбану на подршци и помоћи која је већ стигла у Републику Српску.

„Причали смо и о неким другим модалитетима и апсолутно могу да будем задовољан чињеницом да постоји могућност за додатне аранжмане, који су важни за Српску“, навео је Додик.

Додик је истакао да је такође захвалан и Вучићу да се данас разговарало на тему помоћи Српској.

„Драго ми је да можемо да разговарамо о стању у Републици Српској, економији и изазовима који је очекују. Добио сам уверавања да ће они као доказани пријатељи Српске апсолутно пратити ситуацију и тамо где буде потребно, заједнички да делујемо“, истакао је Додик, преноси РТРС.

Каже и да оно што је још важније почели су да разговарају и о стратешким корацима у будућности.

„Ту је и заједнички наступ у неким елементима економије. Време је да сагледавамо заједнички енергетску и другу ситуацију, како бисмо могли једни другима помагати и на прави начин реаговати. Стабилност зависи од економије“, рекао је Додик.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал