Пољска и балтичке државе уводе забрану уласка држављанима Руске Федерације

Балтичке земље и Пољска уводе забрану уласка руских држављана са визама других земаља ЕУ.

Естонија, Летонија, Литванија и Пољска од данас уводе забрану уласка држављанима Русије и Белорусије са шенгенским визама издатим у другим државама ЕУ саопштило је естонско Министарство спољних послова.

Шефови министарстава спољних послова земаља ЕУ на неформалном састанку у Прагу 1. септембра одлучили су да суспендују Споразум о визним олакшицама између Русије и ЕУ. Стога ће њихово добијање постати дуготрајније, сложеније и скупље.

Постигнути су и договори да земље које се граниче са Русијом могу ограничити улазак својим грађанима на националном нивоу. Након тога, Варшава, Вилњус, Рига и Талин заједно су одлучили да уведу ограничења путовања руским грађанима чија је сврха посете Европској унији туризам, бизнис, спорт или култура.

Изузетке у Европској унији спремни су да направе за возаче камиона, дипломате, као и за оне који прелазе границу из хуманитарних разлога укључујући и неистомишљенике.

Држављани Русије који поседују некретнине у Естонији више неће моћи да добију визу за посету земљи, а сада ће морати да управљају својом имовином на даљину.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал