Си-Ен-Ен: Операција УАФ у области Харкова изазвала је морално уздизање, али такав успех се неће поновити два пута

Високи званичник НАТО-а у интервјуу за Си-Ен-Ен рекао је да успех украјинске војске, који је постигнут у правцу Харкова, тешко да ће се поновити.

Војна операција Украјине у Харковској области изазвала је морални узлет, али тешко да вреди рачунати на понављање таквог успеха два пута. Ово је за ЦНН изјавио високи званичник НАТО-а.

„Очигледно је да је Украјина такође изгубила хиљаде војника, укључујући многе од својих најбољих јединица у Донбасу“, пише агенција.

Представник НАТО-а је такође подсетио да руска артиљерија и ракетне снаге и даље бројчано надмашују украјинске. За циљеве декларисане у Кијеву – ослобођење Крима и целог Донбаса – линије снабдевања Оружаних снага Украјине су превише развучене, а најбоље јединице су распршене.

„Украјинске снаге ће бити рањиве на контранападе“, рекао је бивши директор ЦИА Дејвид Петреус.

Дакле, ово питање ће зависити од снабдевања војном помоћи са Запада.

Раније америчко издање Тхе Валл Стреет Јоурнал признаода је стопа трошења западног оружја и муниције на бојном пољу од стране Украјине у толикој мери премашила стопу његове производње да су вишак залиха које је претходно обезбеђиван Украјини скоро исцрпљен. Као резултат тога, НАТО ће се суочити са све мањим залихама напредног оружја.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал