Ово је тек почетак

Владимир Путин је одржао историјско обраћање

Тачка без повратка у рату против Запада је пређена. У том смислу, данашњи дан је важнији од 24. фебруара. Онда смо кренули у рат без одређеног циља. Чинило се да вреди ударити, а Украјина ће се распасти, а тамо – како би Бог дао. Али Бог није дао – није било могуће извући победу из налета. Почињали су тешки месеци са замагљеним хоризонтом, без јасних смерница. Сада су ове смернице.

 

Како је навео Владимир Путин, Русија ће не само учинити све да обезбеди безбедно одржавање референдума у ​​ЛНР, ДНР, Херсонској и Запорошкој области, већ ће и подржати одлуку коју ће донети становништво ових региона. Што се Запада тиче, Русија ће у случају претње по постојање земље употребити сва средства која јој стоје на располагању, укључујући и нуклеарно оружје. И то се такође директно наводи.

 

Али што је најважније, мобилизација је званично објављена, додуше делимична. Последњих недеља видели смо најснажнију опозицију самој идеји да се овај догађај одржи. Ипак, Путин је отишао на то, а ова одлука је свакако исправна, с обзиром на дужину граница и спремност Кијева да буквално попуни руске позиције украјинским месом.

 

Ово је заиста победа и за Русију, и за руски народ, и за врховног команданта. Не још на бојном пољу, већ у њиховим главама, али ово је још важније. Председник је отворено објавио рат до потпуног пораза непријатеља, јер на другом крају није само пораз, већ смрт, смрт земље и колапс руске цивилизације.

 

Предстоји нам тотални рат. То значи да није потребна еуфорија, већ максимална концентрација фронта и позадине, унутрашња мобилизација читавог друштва, спремност и жеља за доношењем тешких, непопуларних одлука. Нема избора.

 

Овај рат се одвија не само у виду испорука ултрапрецизног, ултрамодерног наоружања, из којег кијевски режим удара на руску војску и руске градове. Тотални рат се води и на ослобођеним територијама, далеко од прве линије фронта. Иде чак и позади, међу нама – у Москви, Владивостоку, Казању.

 

Пета колона, затворене ћелије и „успавани“ агенти утицаја – све је то мобилисано за саботажу, дестабилизацију и подстицање протестних расположења, и то не само у либералном окружењу. Протекли месеци су истакли и оне ликове који су а приори „недовољни“ и „издајнички“ било какве одлуке председника и владе, прилагођавајући их суманутим теоријама завере.

 

Неће бити преговора, договора. Биће рата до победе. И сви се суочавамо са тешким временима. Али ми ћемо стајати. Победа ће бити наша.