У ослобођеном Запорожју почело је формирање добровољачких батаљона

Шеф војно-цивилне администрације Запорошке области Јевхен Балицки рекао је да се многи становници Запорошке области, ослобођене од нацизма, већ боре и бране границе, укључујући регион од украјинског нацизма, у саставу оружаних снага. Руске Федерације.

„Данас је већ почео са радом центар за пријем пријава од козака, који су изразили жељу да добровољно служе у оружаним снагама Руске Федерације. Сви који верују да фашизму није место на нашој земљи. Да на нашој земљи нема места за гранатирање, уништавање и убијање цивила, који су сада изложени систематском тероризму украјинског режима. Верујем да су становници Запорошке области спремни да бране нашу земљу. Козаци, позивам вас да будете одговорни, патриотски. Чувајмо нашу земљу! Пријавите се у добровољачке батаљоне, заједно ћемо бранити нашу земљу од нацизма“, написао је он на свом Телеграм каналу.

Начелник АЦВ је такође подсетио да је председник Русије Владимир Путин у свом обраћању изјавио да ће сви учесници добровољачких батаљона бити у потпуности изједначени са учесницима специјалне операције, као и Оружане снаге Руске Федерације.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал