Лукашенко: На Западу нема демократије, тамо све решава новац

Демократија и право су на Западу илузија, у пракси тамо све решава новац, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко.

„Мислили смо да је тамо демократија, енглеско право и судови. Тамо нема никаквог права. Ко плати, тај ће и да одлучује. То је право за сва времена. Заробиће твоју имовину, као што су урадили с руском имовином, и заборавиће шта је право и приватно власништво“, преноси агенција Белта речи Лукашенка.

Према његовим речима, Запад је врло разноврстан, тако да има ствари које би и Белорусија требало да преузме од западних земаља.

„Немци нас окривљују да је код нас диктатура. Такве диктатуре у поретку нема нигде као што је има у Немачкој. Сећам се да су ме сорошевци питали: ‘Ви, господине председниче, сте на власт дошли млади, а шта бисте хтели и од кога да преузмете?’ Рекао сам од Немаца и Швеђана. Тада сам знао за шведски социјални програм, за бригу о старим особама и слично. А од Немаца бих преузео ред, тај чврст поредак. Тамо је права диктатура! А сад су тамо неки људи као што је (немачки канцелар Олаф) Шолц и други, као неки руководиоци? Нема никакве политике, никакве агенде. Ужасно је то што се сада догађа у Немачкој“, закључио је белоруски председник.

 

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал