Лукашенко: У Белорусији неће бити мобилизације

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да у Белорусији неће бити мобилизације. Он је тврдње опозиционих структура да ће после Русије уследити мобилизација и у Белорусији назвао лажима.

„То је мобилизација у Русији. То што покушавају да на нас пребаце да ће тако бити и овде… а шта ако не буде? Вас, који ширите пропаганду (државне медије), би због тога самлели. А њима ништа неће бити. Потребно им је да створе напету ситуацију. Да се ухвате за нешто. Неће бити никакве мобилизације. То је лаж“, објављено је на Телеграм каналу пула новинара који прате активности председника.

Претходно је и државни секретар Савета безбедности Белорусије Александар Волфович изјавио да неће бити потребе за мобилизацијом јер је Белорусија спремна да се одупре снагама које су предвиђене за мирнодопско време.

Подсетимо, указом руског председника од 21. септембра објављена је делимична мобилизација у Русији. Према речима министра одбране Сергеја Шојгуа, биће позвано укупно 300.000 резервиста, што је нешто више од један одсто укупних мобилизационих резерви Русије.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал