Вулин: Српске службе безбедности пажљиво прате сва дешавања

Министар унутрашњих послова и национални координатор Александар Вулин председавао је данас 15. седницом Националног координационог тела за спречавање и борбу против тероризма, на којој је разматрана безбедносна ситуација у земљи и окружењу.

 

Седници Националног координационог тела за спречавање и борбу против тероризма, поред сталних чланова овог тела, присуствовали су и представници Тужилаштва за организовани криминал, Безбедносно-информативне агенције, Војнообавештајне агенције, Војнобезбедносне агенције, Министарства спољних послова, Министарства финансија, Канцеларије Савета за националну безбедност и ЗТП, као и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије.

Министру унутрашњих послова предочене су све мере и радње које су предузете у претходном периоду у сврху очувања мира и стабилности државе и представљени конкретни резултати заједничког рада свих релевантних служби и управа у Министарству унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције, Војнообавештајне агенције, Војнобезбедносне агенције и Тужилаштва за организовани криминал.

„Српске службе безбедности пажљиво и интензивно прате сва дешавања која се одвијају у Србији, али и региону, као и на Истоку Европе. Наше службе предузимају све мере и радње неопходне да се стабилност наше државе очува и заштити. Заиста сам захвалан свим припадницима служби безбедности који својим пожртвованим и марљивим радом чувају и штите своју државу и њен територијални интегритет и суверенитет, баш као и њен народ. Држава на челу са председником Вучићем вам је дубоко захвална“, поручио је Вулин.

На састанку је било речи и о енергетској безбедности у условима глобалне кризе, те је министар унутрашњих послова и национални координатор Александар Вулин још једном подвукао да је енергетска безбедност неодвојиви део националне сигурности и да су српске службе безбедности посебно посвећене раду на заштити нашег енергетског сектора.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал