Пригожин је први пут говорио о стварању Вагнерове групе

Руски бизнисмен Јевгениј Пригожин први пут је испричао како је настала Вагнер група. Његову изјаву објавила је прес служба компаније Конкорд.

О томе пише РБЦ.

„Године 2014… ја сам, као и многи други бизнисмени, отишао на полигоне где су се окупљали „козаци“ и покушао да бацам новац како бих регрутовао групу која би ишла да штити Русе. Али брзо сам схватио да је међу свим тим „козацима“ и другим паравојним друговима половина били преваранти, а половина оних који су узимали новац ангажовали су добровољце и слали их голе и босоноге у праву смрт. Онда сам одлетео на један од полигона и сам то урадио. Сам сам очистио старо оружје, сам смислио панцире и нашао специјалисте који би ми у томе могли помоћи. Од тог тренутка, 1. маја 2014. године, рођена је група патриота, која је касније добила назив БТГ (батаљонска тактичка група. – РБЦ) „Вагнер“.

Према Пригожину дошло је време откровења које не треба мешати са Судњим даном.

„Ови момци, хероји који су бранили сиријски народ, друге народе арапских земаља, обесправљени Африканци и Латиноамериканци, постали су један од стубова наше домовине.

Према речима бизнисмена он је дуго избегавао ударце многих противника са једним главним циљем – да не би намештао ове момке, који су основа руског патриотизма.

Раније је Јевгениј Пригожин званично негирао умешаност у Вагнеров ПМЦ и поднео тужбе против медија који су објавили поруке о повезаности групе са бизнисменом.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал