Руски амбасадор у Канади Степанов јавно је одбио да осуди специјалну операцију у Украјини

Амбасадор Русије у Канади Олег Степанов је у етеру канала ЦТВ одбио да осуди руску специјалну операцију у Украјини и позове руководство земље да је заустави.


То преноси ТАСС.

„Није руско када твоја земља ради оно што је исправно, а сигуран сам да је у реду, да се некако одвојиш од своје земље, од своје војске“, одговорио је дипломата домаћину.

Степанов је напоменуо да су многе генерације његове породице служиле у оружаним снагама и учествовале у ратовима, а неки од његових предака потичу из Луганска и Луганске области. Према речима амбасадора, с тим у вези, он је добро свестан основних узрока сукоба који се развио на југоистоку Украјине.

„Због тога, ја лично и као амбасадор могу да вас уверим да смо ја и све моје колеге у амбасади увек заједно са нашом земљом и да међу руским дипломатама у Канади нема издајника“, закључио је он.

Раније је стални представник Украјине при ЕУ Алексиј Макејев у интервјуу за Политико рекао да земље ЕУ не би требало да пуштају на своју територију Русе који подржавају извођење специјалне војне операције. Према његовом мишљењу, одговарајуће питање треба да буде укључено у упитник који се попуњава приликом подношења захтева за визу.

Естонска премијерка Каја Калас је раније на Скај њузу истакла да власти републике сматрају руске туристе претњом по безбедност земље .

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал