Руси упозорили Американце и Британце да не вуку несмотрене потезе

Москва упозорава Вашингтон и Лондон на несмотрене потезе који би могли да ситуацију око Украјине доведу до опасне тачке, изјавио је шеф руске делегације на Форуму о војној безбедности и контроли оружја на пленарној седници ОЕБС-а у Бечу, Константин Гаврилов.

„Модернизовањем свог нуклеарног потенцијала, Вашингтон охрабрује неодговорну ескалациу нуклеарне реторике својих савезника у Лондону, који отворено изражавају безусловну спремност да притисну црвено дугме, ако буде неопходно”, казао је Гаврилов, преноси ТАСС.

Он је додао да Русија упозорава Вашингтон и Лондон да не предузима ју исхитрене кораке који би ситуацију око Украјине довели до опасне тачке.

Гаврилов је истакао да Русија „пажљиво прати покусаје САД да мобилишу своје сателите ради још оштрије конфронтације са Руском Федерацијом”.

„Руски председник Владимир Путин казао је да би, ако би територијални интегритет наше земље био угрожен, сва расположива средства била употребљена да се заштити Русија и наш народ”, поновио је руски званичник.

Политика

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал