Руска православна црква: Односи са Ватиканом практично замрзнути

Односи Руске православне цркве и Католичке цркве су практично замрзнути, саопштио је шеф Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије, митрополит волоколамски Антоније за телевизију „Русија 24“.

„У последње време, нажалост, морам да кажем да су наши односи практично замрзнути. Морам да кажем да у овој фази поједини коментари које читамо и чујемо не само од папе, него и већине његових помоћника, апсолутно не доприносе припреми тог састанка (папе Фрање и патријарха Кирила) и нашој даљој сарадњи“, казао је митрополит.

Иако је претходно саопштено да би састанак папе Фрање и патријарха московског и целе Русије Кирила могао да се одржи у Казахстану, где ће средином септембра бити одржан Конгрес лидера светских и традиционалних религија, митрополит Антоније је раније рекао Спутњику да патријарх Кирил неће отпутовати на конгрес. По његовим речима, припрему новог састанка патријарха и папе обуставила је ватиканска страна, иако су првобитно разматрали могућност њиховог састанка у Јерусалиму.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал