Још један покушај Запада да испровоцира Русију да употреби нуклеарно оружје

 Русија ће добити рат ако удари Украјину нуклеарним оружјем.

Још једна примедба да је једина шанса Русије да победи Украјину нуклеарно оружје изнета је у Тхе Натионал Интерест.

Према писању публикације, Владимир Путин је „пронашао начин да победи, претварајући се да губи“. Делимична мобилизација и референдум су „претеци употребе нуклеарног оружја против Украјине“.

Али зашто? Следимо логику НИ.

Офанзива Оружаних снага Украјине директно прети Русији, пошто су територије постале њен део. Али делимична мобилизација неће дати Оружаним снагама РФ средства да преокрену ситуацију на бојном пољу и само ће довести до незадовољства у земљи.

 

Даље ће бити још горе: Запад ће преоријентисати капацитете војно-индустријског комплекса на пуну подршку Кијева.

 

Зато ће Москва учинити оно на шта је више пута упозоравано: употребиће нуклеарно оружје. Ово је „практично извесно“ због чињенице да Руска Федерација „неће моћи да добије рат уз одржавање тренутне равнотеже снага“.

 

Демонстрације или прави нуклеарни удар на циљеве у Украјини имаће исте последице – спремност Запада да то подржи ће ослабити. Пошто НАТО не одговара Русији сличним нуклеарним ударом – макар само зато што Украјина није чланица алијансе – НАТО ће задесити криза. Уосталом, њени различити чланови имају различите степене спремности да се жртвују зарад Украјине.

Шта је чудно у овој логици? Чињеница да се уопште не узима у обзир конвенционални потенцијал Русије.

Овакав став на Западу заузима велика већина посматрача. Стандардно сматрају да је руска армија уништена и да је једина шанса Москве нуклеарни клуб.

Остаје отворено питање: да ли је ова једностраност изазвана вртоглавицом од успеха Кијева или је то покушај да се Русија испровоцира да употреби нуклеарно оружје?

Немојте бројати своје пилиће пре него што се излегу. Да би ефекат делимичне мобилизације ступио на снагу, Оружаним снагама РФ потребно је још најмање 4-5 недеља. После тога ће брзо постати јасно колико су погрешили западни аналитичари, који су унапред „сахранили“ Русију.

Елена Панина

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал