Матвијенко: Запад је исцрпео аргументе да дискредитује Русију

Председница Савета Федерације Матвијенко сматра да, пошто је исцрпео аргументе за дискредитацију Русије, Запад говори о нуклеарној „претњи“. 

MOSCOW, RUSSIA – FEBRUARY 12, 2020: Federation Council Chairwoman Valentina Matviyenko at a plenary meeting of the Russian Federation Council, the upper house of the Russian Parliament. Sergei Bobylev/TASS
–ÓÒÒˡ. ÃÓÒÍ‚‡. —ÔËÍÂ —Ó‚ÂÚ‡ ‘‰Â‡ˆËË –‘ ¬‡ÎÂÌÚË̇ ÇڂËÂÌÍÓ Ì‡ ÔÎÂ̇ÌÓÏ Á‡Ò‰‡ÌËË —Ó‚ÂÚ‡ ‘‰Â‡ˆËË –‘. —Â„ÂÈ ¡Ó·˚΂/“¿——

Колективни Запад је већ исцрпео аргументе за дискредитацију Русије и почео да говори о нуклеарној „претњи“ која долази из Руске Федерације, што је још једна лаж, рекла је новинарима председница Савета Федерације Валентина Матвијенко.

„Пошто је колективни Запад већ исцрпео аргументе да дискредитује Русију, да распламса тако ватрену русофобију око Русије, да уплаши свет таквом страшном Русијом, почели су да лансирају овај „цртић“, пардон на жаргону, о нуклеарна претња Русији. Ово је још једна лаж, још један лажњак“, рекла је Матвијенко у одговору на захтев да прокоментарише изјаве западних медија да би Русија наводно могла да употреби тактичко нуклеарно оружје у Украјини.

Матвијенко је истакла да је руски председник Владимир Путин више пута говорио о томе и додала да Русија „никада није планирала да некоме прети нуклеарним оружјем“, које се сматра само фактором одвраћања и заштите у случају агресије.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал