Угашен пожар на Кримском мосту

Ватрогасци су угасили пожар на запаљеном возу на Кримском мосту који је превозио дизел гориво и у овом тренутку нема активног пожара, саопштило је руско Министарство за ванредне ситуације. У гашењу пожара учествовало 250 људи и 70 средстава опремею

На Кримском мосту експлодирао је јутрос камион, због чега се запалило седам цистерни са горивом на возу који је у том тренутку туда пролазио, саопштио је претходно руски Национални антитерористички комитет.

Због експлозије камиона дошло је до обрушавања два коловозна дела Кримског моста, док пловни лукови нису претрпели никаква оштећења. Претходно су локалне руске власти саопштиле да у инциденту нема повређених.

Руски председник Владимир Путин издао је упутства за формирање владине комисије, након инцидента на Кримском мосту, а у току је рад на процени штете на мосту.

Руске власти су саопштиле да Крим у овом тренутку има двонедељне залихе моторног горива и скоро двомесечне залихе основних потрепштина.

„Хране има довољно на тржишту, сви трговци раде нормално. Снабдевање прехрамбеним производима и основним потрепштинама трајаће до 55 дана”, истакли су у руском министарству.

Истовремено„како би се спречиле вештачке несташице на тржишту, биће само ограничено да један купац може да купи највише три килограма намирница”, саопштило је министарство.

Железнички саобраћај је обустављен након инцидента, а сав транспорт је преусмерен на копнени део који повезује Крим са руском територијом. Шеф кримског парламента Владимир Константинов изјавио је да су за данашњу експлозију на Кримском мосту одговорни „украјински вандали”.

Украјина исмева експлозију на Кримском мосту, не преузима одговорност
Саветник украјинског председника Михаил Подољак назвао је „почетком” данашњи инцидент на Кримском мосту, али није директно преузео одговорност Украјине за тај догађај.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал