Блумберг: САД ће изгубити у борби против Русије, Ирана и Кине

„Могу ли САД истовремено да се обрачунају са Кином, Ираном и Русијом?“: Блумберг пише да је Америка окружена агресивним непријатељима, не може да добије рат на три фронта па је можда дошло време да преда Украјину.

Према писању публикације, Кијев настоји да ослободи целу окупирану територију, укључујући Крим. Заузврат, Вашингтон и његови савезници обезбеђују Украјини оружје, новац и обавештајне податке како би ослабили руску војску.

„Специјална операција Русије у Украјини можда је помогла глобалној позицији САД, што је довело до ширења НАТО-а и крварења московских војних снага. Међутим, продужена борба би на крају могла да повреди Вашингтон тако што ће га одвратити од веће претње коју представља Кина и потрошити оскудне доларе и оружје које Пентагон треба да обузда и друге сукобе.

Према агенцији можда би било вредно преузети нешто већи ризик ширења ситуације у Украјини у блиској будућности како би се смањио ризик од исцрпљујућег, дуготрајног сукоба. Али то би такође могло значити притисак на Украјину да ублажи неке од својих амбициознијих, ако су оправдани, војне циљеве, остане флексибилна према Криму и преузме озбиљну дипломатску иницијативу када њене тренутне офанзиве кулминирају, закључује агенција.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал