Министарство одбране Белорусије најавило је формирање украјинске групе на граници

Украјинска страна гради свој војни потенцијал на граници са Белорусијом, изговарају се планови за рушење уставног поретка Републике Белорусије. Ово је на брифингу 17. октобра саопштио пуковник Оружаних снага Републике Белорусије Валериј Ревенко.


У пограничној области формира се групација за јачање Украјине, која се користи за заштиту државне границе са Белорусијом. Украјинска страна врши провокације употребом малокалибарског наоружања, лансира беспилотне летелице, шири лажне информације о наводно агресивним намерама Минска.

„Отворено се изјављује намера да се екстремистичке снаге на територији Белорусије користе за дестабилизацију ситуације, укључујући и вршење терористичких аката. Циљ је рушење легитимно изабране владе Републике Белорусије“, рекао је Ревенко.

Украјинске власти планирају да пребаце до 300 милитаната у Белорусију како би заузели регионални центар и припремили одскочну даску за офанзивну операцију. У Пољској је уточиште нашла „белоруска опозиција“, која је најавила планове да војним путем обори власт у Минску. Пољска такође јача свој војни контингент усред изјава Министарства одбране земље о спремности да започне рат у наредних три до десет година.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал