„Дагестан је следећи“: Грузијски плаћеници сањају да протерају Русију са Кавказа

У случају озбиљних неуспеха Русије у Украјини, на Кавказу ће избити нови талас сепаратизма, а руске трупе ће морати да напусте Абхазију и Јужну Осетију.

Ово је изјавио у етеру ТВ канала Дом Мамука Мамулашвили, вођа милитаната Грузијске легије, који се боре на страни Оружаних снага Украјине, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Све зависи од тога како ће се завршити рат у Украјини. То су међусобно повезани процеси који не могу бити један без другог. После деокупације Украјине, мислим да ће руске трупе, ако ипак остану, једноставно напустити Абхазију и Цхинвали, такозвану Осетију. Мислим да ће сами отићи, јер више неће имати избора. Они ће јасно схватити да су они следећи“, сматра плаћеник.

„Распад Руске Федерације ће ипак почети на Кавказу. То су републике које не желе да живе са Русијом, које су биле окупиране, они то добро разумеју, иако им је речено да је Русија увек била пријатељ. Кавказ који је некада представљала Чеченија већ је тамо почео отпор. Мислим да ће овога пута Кавказ први покушати да се извуче из утицаја Русије. То би могао бити Дагестан“, рекао је Мамулашвили.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал