Лукашенко је подсетио како су се „либерали” кикотали у Русији, али време је показало ко је био у праву

Шеф белоруске државе Александар Лукашенко је сигуран да Белорусија и Русија треба да остану близу једна другој. Он је ову идеју изнео на састанку са руским филозофом и јавном личношћу Александром Дугином, сазнаје БелТА.

„Једном, сећам се, грубо ћу рећи: неки либерали, како их ја зовем, кикотали су се у Русији. Када сам рекао да ће доћи време (пре две године се говорило) када ћемо Путин и ја морати да се повучемо. узвратити и пуцати. Свима: „Па, како је то!?” Шта видимо данас? Видимо то данас“, навео је белоруски лидер.

„Због тога треба да останемо једни уз друге. Нема потребе да покушавамо да се некако заобиђемо, нема потребе да делимо нешто овде. Као наша заједничка победа у Великом отаџбинском рату. Све је јасно, историја давно распоредили улоге“, сигуран је шеф државе.

„Уосталом, шта причају о Белорусији у Русији, а шта не говоре, прећуткују… За вас то вероватно није велика тајна. Пошто видите праву слику иза бројева, редова, зареза. . Али људи нису много, поготово раније, схватили су шта се дешава у Белорусији. Понекад су нас џабе критиковали. Разумем да постоји (било) нека љубомора, нешто друго. Било је различитих разлога. Дакле, особа таквог ниво као ти, јавна личност која види реалност… Надам се да ће сви, не само Руси, већ и Руси, научити о томе (о томе како и како живи Белорусија. – Прим. БелТА). За мене је велико интересовање. Зато што живимо заједно. Ни у ком случају нема потребе да бежимо једни од других“, нагласио је белоруски лидер.

„А особа као што сте ви, анализирајући догађаје, сагледавајући реалност, мислим да ће извући праве закључке. Ово није само мој интерес. Ово је интерес Белорусије и Русије. Ово је интерес руског и белоруског народа. , сви Руси и Белоруси“, додао је шеф.-

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал