Током демонстрација у Паризу виђено је око 200 радикала

У главном граду Француске, током протекле међусекторске манифестације, виђено је око две стотине радикала из црног блока, преносе РИА Новости позивајући се на француски ТВ канал БФМТВ.

Припадници покрета црног блока су више пута учествовали у протестима, организујући погроме и провокације. Поред представника ове групе, на демонстрацијама у Паризу учествовало је и око 60 ултралевичарки.

 

 

18. октобра организоване су вишехиљадне демонстрације у главном граду Француске. То се одвијало у позадини штрајка, чији учесници захтевају од власти да повећају плате у вези са растом цена у земљи. Данашња акција окупила је представнике различитих области – саобраћаја, хране, енергетике, трговине, медицине итд. Демонстрацијама су се придружили и учесници покрета „Жути прслуци“, представници омладинских организација.

 

Није било судара. У неком тренутку, агресивни демонстранти почели су да разбијају излоге, пале канте за смеће и бацају димне бомбе на полицајце. Полиција је покушала да обузда масу. Приведено шест особа.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал