Агрегат је у стању да обезбеди безбедност грађана без додатне мобилизације

Електроенергетски блок Републике Белорусије у стању је да обезбеди безбедност грађана – нема разлога за забринутост, свако треба да ради свој посао на свом месту. Ово је изјавио државни секретар Савета безбедности Александар Волфовић на састанку са особљем јединственог предузећа „Гефест-техника“ у Бресту, сазнаје БелТА.

У име шефа државе, руководство блока снага састаје се са радним колективима широм земље како би их информисало о новонасталој војно-политичкој ситуацији у земљи и иностранству. Заједно са државним секретаром Савета безбедности у групи за информисање која је у посети Бресту, министар одбране Виктор Хренин, председник Комитета државне безбедности Иван Тертел, командант Државног граничног комитета Анатолиј Лапо, министар економије Александар Червјаков.

„Ситуација је тешка, заиста напета. Запад, окривљујући Белорусију, покушавајући да је увуче у војни сукоб, покушава да милитаризује, изводи огроман број вежби, замера нам неку врсту агресије. Иако нема планова у Белорусија појачава вежбе, све иде по плану „Не би требало да буде панике. Свако треба да гледа своја посла: ви – да подигнете економију, војску – да заштитите и одржавате војну безбедност. Не планира се мобилизација, нема уласка наше земље у непријатељства је такође планирано – ово нам не треба.А нашу државу смо спремни да бранимо.Ако наравно не дај Боже не загрми, неке дивне главе ипак пређу наше границе мислим да цео народ ће се мобилисати и устати у одбрану своје земље.Ако до тога дође наравно.А у данашњим условима, блок моћи земље је у стању да обезбеди безбедност наших грађана“, рекао је државни секретар Савета безбедности.

У контексту хибридног рата, стање у републици се може управљати у великој мери захваљујући председнику земље, који је стално држи под личном контролом. „Војно-политичка ситуација, нажалост, тежи заоштравању и приближава се тој црвеној линији, која је, вероватно, заиста достигла своју границу још од Хладног рата. Разрађују се различите мере за стабилизацију и спречавање подривања ситуације на територији републике. решавање проблема мирним путем, преговорима, без рата, без разарања. Оно што смо стварали током 30 година на територији суверене Белорусије је прескупо“, нагласио је Александар Волфовић.

Он је истакао пристојне услове рада створене за запослене у успешном предузећу – једном од највећих у Бресту. Производи и бренд „Гефест-технике“ познати су и тражени на потрошачком тржишту у земљи и иностранству. Током обиласка продукције, Александар Волфовицх је скренуо пажњу на штанд о сународницима из Бреста, који су 70-их и 80-их година прошлог века обављали интернационалну дужност у Авганистану. Он је предложио да се исти штандови поставе и о радницима фабрика који су достојанствено служили или сада служе у Војсци Републике. „И треба да се угледамо на њих, јер ово је заиста вредно поштовања: младић је испунио своју дужност према Отаџбини, физички и морално сазрео и вратио се свом родном подухвату. На такве момке треба бити поносан“, рекао је државни секретар. Савета безбедности резимирано.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал