Москва ради све да спречи нуклеарни рат

Руске дипломате и политичари чине све да спрече нуклеарни рат, изјавио је руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов.
„Бар оно што ми радимо, руске дипломате, оно што раде руски политичари, чинимо све да до тога (нуклеарног рата) не дође“, рекао је Антонов телевизији „Русија 24“.

„Ми смо посвећени ставу који су одобрили наши председници, не само Руске Федерације, већ и „нуклеарне петорке“, да не може доћи до нуклеарног рата и да у њему неће бити победник. То се једноставно неће десити, јер неће ништа остати, неће никога бити. Зато мислим да треба учинити све да се то не догоди“, додао је он.

Руски амбасадор сматра да су потребни преговори са САД ради утврђивања параметара новог светског поретка. Према његовим речима, то је јасно у војно-политичкој сфери, али постоје велика питања у вези са економским проблемима.

Руски амбасадор је додао да Вашингтон нуди Русији преговоре.

„Први услов је да се прекине специјална војна операција, други је да се повуку све трупе са територије Украјине, укључујући са Крима, из Луганска, Донбаса, Запорожја и Херсонске област, а трећи да почнемо да размишљамо о томе како ћемо платити репарације. Зар се на основу овога можемо о нечему договарати?“ рекао је Антонов.