У Сплиту горела застава српског клуба из БиХ

Сцене које апсолутно везе са фудбалом и којима дефинитивно није место на спортским борилиштима, стадионима, виђене су у Сплиту на дерби мечу хрватског првенства између Хајдука и Динама (1:1). Наиме, „Торцида“ је запалила велики број застава разних клубова, а међу њима се нашла и застава српског клуба из БиХ.

ФК Омарска, српски клуб у Босни и Херцеговини, огласио се саопштењем, поручивши да је реч о националном скандалу након што је њихова застава дуга 20 метара запаљена у Хрватској, тачније у Сплиту на мечу Хајдука и Динама који је завршен без погодака у петак. 21. октобра 2022. године.

„Торцида“, навијачка група Хајдук Сплита запалила је велики број застава, као што су заставе Динамо Загреба, Шибеника, Ријеке, грчког ПАОК-а, Фејнорда, Зенита, Олимпијакоса, Панатинаикоса, али и мало познатог клуба из региона – ФК Омарска.

То је застава српског клуба из БиХ, а на застави је ћириличним словима исписано Омарска- Клуб се налази у општини Приједор у БиХ, а клуб се огласио после индицента који се догодио у Сплиту.

„Наша велика застава на којој је писало Омарска, дуга преко 20 метар, једно време је била изложена на огради нашег стадиона. Неколико дана после утакмице против Сутјеске примећено је да заставе нема. Како су је многи носили на разне утакмице, мислили смо да је ког некога и да ће је вратити. Али, у петак се појавио снимак како су паљене заставе на утакмици Хајдук – Динамо у Сплиту, а међу њима је запаљена и наша застава. Међународни скандал који ће у наредним данима имати свој епилог. Како нам је стизало пуно питања око тога, сматрали смо да нам је дужност да обавестимо јавност“, наведено је у саопштењу ФК Омарска.

Застава је нестала и десет људи је активно тражило преко десет дана на сви могућим адресама и код свих могућих људи, али о томе нисмо обевештавали јавност“, истакли су из ФК Омарска.