Александар Дугин: Супротставља нам се сила апсолутног историјског зла

Руски филозоф, доктор политичких и социолошких наука, професор Александар Дугин обратио се браћи и сестрама на пленарној седници XXIV  Светског руског народног сабора, која је одржана 25. октобра 2022. године у Саборном храму Христа Спаситеља.

„Ми смо у ратном стању, ово није само рат војски, људи, то је рат духа. Наш непријатељ није Украјина. Нама се противи НАТО. Ово је „хоризонтална пројекција“ онога што се дешава. Постоји још један, „вертикални“. Постоји рат између раја и пакла. Ово је рат анђеоске војске, против ђавола – Архангела Михаила. Ово је сфера идеја, и то је главна карактеристика онога што се дешава.

У говору нашег председника 30. септембра говори се о сатанистичкој природи западне цивилизације. Ово није метафора. Његова Светост је у свом извештају подсетио на фигуру која стоји на супротној страни, организује и надахњује наше непријатеље. Не можемо знати Крај Времена, али можемо видети из знакова колико су близу. Супротстављају нам се идеје Запада – либерализам, глобализам, секуларизам, постхуманизам. Ово није сфера материје, није технологија, ово је Апсолутна Лаж – превртање свих правих размера ума, идеја, религиозних основа.

Сукобили су се анђели и демони. Ратиште је Украјина. Ми смо Света Русија! Супротставља нам се сила апсолутног историјског зла. Све се ово дешава пред нашим очима. Можда учествујемо у последњој бици. Без духовности и интелигенције, не можемо победити.

Скрећем пажњу на секуларизам о коме је говорио Патријарх. Непријатељ нам је дошао у облику ЛГБТ и трансхуманизма. То је отворено сатанска, анти-људска организација. Непријатељ се претварао да је неутралан, рекао је: „Оставимо небо, оставимо Бога у име човека. У име земље“. И многи су веровали. И представљена нам је идеја о „две истине“ – аутономне, за теологију и за проучавање друштва и човека. Тако је рођен секуларизам.

Вечност је далеко, а ми смо живели у времену и у материјалним бригама. Градили су свет по либералним, комунистичким или социјалистичким принципима. Удаљили смо се од Бога не на хоризонт, већ смо уронили у паклене поноре. Ако не са Богом, онда са ђаволом. Тако каже Јеванђеље. „Да“ значи да, „не“ значи не. „Ни хладно, ни вруће“ – под овом мешавином, трансхуманизам је ушао у наше животе. Одрекавши се Бога, човек се не бави земаљским, већ подземним пословима. Немогуће је стајати на овом плану, а немогуће је победити оне против којих се боримо без помоћи Божије – без подржавања „божанске вертикале“, без потврђивања истина хришћанске и других традиционалних конфесија.

Одавде треба градити науку и идеологију. Ако се наука не заснива на Христу, већ на „истини“ и „моралу“, она је ђаволска. „Неутрално“ не постоји. Постоји битка између раја и пакла. Морамо бити Света Русија, иначе нећемо победити“.

Русстрат

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал