Обука кадрова мобилисаних на полигону у Лењинградској области

На полигонима Западног војног округа у Лењинградској области наставља се постепена обука мобилисаних грађана. Министарство одбране Русије објавило је снимке обуке. 

Наставу изводе инструктори са богатим борбеним искуством. Ватрогасна и тактичка обука траје неколико сати сваког дана.

Различити војни специјалисти наглашавају различите ствари у обуци. Тако се, на пример, извиђачи наслањају на тактичку и ватрену обуку са елементима тактичког гађања. Војни инжењери много минирају. А домаћи специјалисти припремају топле оброке на терену.

„У току практичних вежби посебна пажња се посвећује и питањима индивидуалне обуке сваког војника, усавршавања вештина употребе оружја, техничких и специјалних средстава комуникације и обавештајне службе“, наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије.

Такође, методологија и технике војног тактичког гађања се савладавају у учионицама – теорија ће такође побољшати ватрене вештине и припремити војно особље за праве битке.

Министарство одбране Русије је појаснило да је исхрана мобилисаних у потпуности организована у мензама, где војници добијају прва и друга јела, као и хладне ужине. Истовремено, у хладном времену, додатно им се даје маст.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал