Белорусија не види офанзивне групе на својим границама

Тренутно не постоји очигледна претња Белорусији у виду стварања офанзивних група. Ово је данас, 26. октобра, саопштио републички министар одбране Виктор Хрењин.

„Оцењујемо ситуацију која се развија око наше државе. Пре свега, процењујемо могуће изазове и претње војној безбедности Белорусије… На састанку који је шеф државе одржао са војним блоком, поставио је задатак да јавности, људима извести све истинито , реална ситуација која се развила око наше земље “, рекао је он на састанку са радничким тимовима Гомељске области о новонасталој војно-политичкој ситуацији у земљи и иностранству.

Такође је напоменуо да војно-политичка ситуација није једноставна.

„Развија се под утицајем геополитичке конфронтације без преседана између Руске Федерације и такозваног колективног Запада на челу са Сједињеним Државама. Пре годину дана видели смо конфронтацију западних земаља и држава које не желе да се одрекну свог суверенитета и постану колоније западне цивилизације. Запад није реаговао на поновљене позиве на здрав разум из Белорусије. Запад и државе под његовом контролом наставили су да намерно ескалирају ситуацију. — подсетио је белоруски министар.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал