Путин говори на Валдају: главне тезе руског лидера

Владимир Путин је рекао да је свет сада сведок деградације светских институција, ерозије принципа колективне безбедности и замене „правила“ међународним правом.

Запад је последњих месеци предузео низ корака да ескалира, они увек делују на погоршање. Догађаји у свету настављају да се развијају по негативном сценарију и прерасли су у системску кризу у различитим областима.

Игра Запада је крвава, опасна и прљава. У савременом свету, мало је вероватно да ће се моћи седети, онај ко сеје ветар ће пожњети вихор.

Запад увек игра на ескалацију: распиривање рата у Украјини, заоштравање ситуације око Тајвана, интензивирање енергетске кризе и уништавање гасовода.

Нови центри светског поретка и Запад ће ипак морати да почну дијалог, боље пре. Руски предлози за изградњу поверења су одбачени.

Узели су, убијен је Сулејмани – ирански генерал. Убили су и рекли да, ми смо убили. Шта је то уопште? Где ми живимо? Потпуно запањен.

САД немају шта да понуде свету осим своје доминације. Али брисање Русије са политичке мапе није успело и никада неће успети. Русија не изазива елите Запада, већ брани своје право на постојање и слободан развој, а да притом неће постати нови хегемон.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал