Руска војска: Одбијени напади противника у неколико праваца, оборен украјински Ми-8

Руска војска је у току протеклог дана ликвидирала преко 230 украјинских војника у ДНР, ЛНР и Харковској области, саопштило је Министарство одбране Русије.

У правцу Купјанска у Харковској области кијевске снаге напале су положаје руске војске код места Берестово. Напади су одбијени и том приликом је ликвидирано више од 150 украјинских војника, као и пет борбених возила пешадије и један тенк.

Поред тога, украјинске снаге су покушале да изведу офанзиву у правцу Червонопоповке у ЛНР, али их је руска војска зауставила. Ликвидирано је више од 50 украјинских војника.

Оружане снаге Русије одбиле су напад у правцу Доњецк-Јужно у подручју Времевке у ДНР. Ликвидирано је преко 30 украјинских војника.

У делу фронта од Николајева до Кривог Рога руска војска је за дан ликвидирала преко 180 украјинских војника, осам оклопних возила и шест аутомобила.

Како је прецизирано, концентрисаним нападима руске артиљерије и нападима авијације нанет је пораз резервним снагама украјинске војске које су напредовале из дубине, као и диверзантским групама у близини контакт линије.

У ДНР, Херсонској области и Николајеву уништено је пет украјинских складишта муниције.

Руска војска је уништила шест командних места украјинске војске у Харковској области, ДНР, ЛНР и Николајеву, као и 74 артиљеријске јединице на положајима, људство у технику у 167 рејона.

Руска средства ПВО оборила су украјински хеликоптер Ми-8, као и шест пројектила испаљених из вишецевних ракетних бацача „Химарс“ и „Ураган“ у Херсонској области и ДНР.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал