Завршена делимична мобилизација широм Русије – Министарство одбране Русије

У име министра одбране Руске Федерације, генерала армије Сергеја Шојгуа, Генералштаб Оружаних снага Руске Федерације упутио је упутства командантима војних округа и команданту Северне флоте до 1. новембра године. Ове године. извештај о завршеним активностима делимичне мобилизације.

У складу са овим упутствима, обустављене су све активности које се односе на регрутацију војног рока од стране војних комесаријата, заједно са органима извршне власти конститутивних субјеката Руске Федерације, грађана који се налазе у резерви.

Припрема и достава судских позива је прекинута. Станице за узбуну и штабови, сабирни пунктови за грађане војних комесаријата, као и зграде и објекти додељени одлукама извршне власти конститутивних ентитета Руске Федерације, који се користе за мере делимичне мобилизације, подлежу пуштању у функцију или употребу за њихову претходну намену.

Такође, према инструкцијама, наређује се повратак целом људству војних комесаријата који се бави обезбеђењем делимичне мобилизације од 31. октобра ове године. да обављају своје дужности као и обично.

Убудуће ће се рад војних комесаријата у регрутовању Оружаних снага Руске Федерације организовати само пријемом добровољаца и кандидата за војну службу по уговору.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал