Италија се замрзнула слањем шестог пакета војне помоћи Кијеву

Италија је замрзнула слање следећег, шестог, пакета војне помоћи Кијеву, објавио је лист Ил Месађеро, позивајући се на изворе у влади.

Италија је замрзнула слање следећег, шестог, пакета војне помоћи Кијеву, објавио је лист, позивајући се на изворе у влади.

Операција војне помоћи Украјини стављена је на паузу „само зато што је прво потребно усагласити са НАТО-ом и детаљно размотрити војне захтеве Украјине“, кажу саговорници публикације.

„Тек тада ћемо разумети шта је потребно Кијеву и какво оружје можемо да испоручимо“, саопштила је италијанска влада.

Кључни за ову дискусију биће разговори између генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга и италијанског премијера Џорџа Мелонија и италијанског министра одбране Гвида Крозета. Шеф НАТО-а би требало да стигне у Рим наредних дана.

Како преноси ил Месађеро, прошле недеље је шеф украјинског министарства спољних послова затражио од свог италијанског колеге Антонија Тајанија системе противваздушне одбране САМП-Т. С тим у вези, италијанско Министарство одбране је јасно ставило до знања да Италија има на располагању врло мало таквих система противваздушне одбране.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал