Како тече обука мобилисаних тенкиста у Волгоградској области

Тенковске посаде, формиране из редова мобилисаних грађана, настављају обуку у центру за обуку Министарства одбране Русије у Волгоградској области.

Тенковске посаде формиране из редова мобилисаних грађана настављају обуку у центру за обуку Министарства одбране Русије у Волгоградској области

Тенковске јединице, формиране из редова мобилисаних грађана, почеле су да изводе бојево гађање из наоружања тенка Т-90А стандардним пројектилом на полигону Центра за обуку Министарства одбране Русије у Волгоградској области.

Војници су из топа 125 мм борбеног возила гађали циљеве имитирајући оклопна возила, утврђена упоришта и неповратну пушку непријатеља на удаљености од 200 до 2 хиљаде метара.

Поред тога, истовремено са танкерима на другом месту за обуку, бацачи граната су изводили практичну гађање из ручног противтенковског бацача граната РПГ-7В користећи различите методе прикривеног кретања и гађања циљева.

Такође, прорачуни су погађали циљеве са линија које имитирају отварање прозора зграда – овај начин гађања отежавао је гађање гранатама због малих димензија ватрене тачке, што је омогућило војсци да усаврши своје вештине у гађању циљева из затворене позиције.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал