Мобилизовани војници Рјазанске области одрадили су тактичко заузимање и јуриш на зграду

Мобилизовани грађани, који пролазе интензивну војну обуку на полигонима Рјазанске области и Ставропољског краја, одрадили су тактичко заузимање зграде и рад на јуришању објеката у условима екстремног психолошког утицаја, саопштило је Министарство одбране. .

На полигону Јужног војног округа (СМД) у Ставропољској територији, са грађанима позваним у оквиру делимичне мобилизације, одрадили су тактичку вежбу за јуриш и ослобађање зграде коју је бранио лажни непријатељ. Час је одржан у саставу вода. Јединица је била подељена на групе ватрене подршке, извиђања и јуришне. Главни задатак је да се разради јасна кохерентност акција бораца.

Према концепту тактичке вежбе, командант групе је извршио извиђање терена коришћењем беспилотних авионских система и поставио задатак да ватром из АГС-17 „Пламен” и тешких митраљеза „Корд” уништи откривене непријатељске циљеве. након чега је под окриљем ватре јуришна група кренула у офанзиву. Радови су изведени у саставу борбених трија.

Током практичне обуке, инструктори-ментори су посматрали поступање војних лица и прекинули борбену обуку ради исправљања уочених грешака.

Према речима мобилисаног Јурија, који је добровољно дошао у војну канцеларију, обуку спроводе инструктори са добрим искуством. Велики акценат је стављен на тактичко гађање. Настава се одржава чврсто, војно особље интензивно учи.

Мобилисани напомињу да инструктори имају озбиљну обуку и борбено искуство. Обука се одвија на приступачне начине и свакодневно. Особље има неколико комплета униформи: за интензивну обуку на полигону и комплет теренских униформи за све временске услове (ВКПО) за одлазак у зону СВО.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал