Политиколог о последицама сукоба у Украјини: ментално ће поделити источне Словене

Сукоб у Украјини имаће тужне последице по источне Словене, који ће бити психички подељени. Политиколог Алексеј Бељајев је поделио ово мишљење у пројекту „У теми“ на Јутјуб каналу БелТА.

„Врло је лако започети било који војни сукоб, али да бисте га окончали, потребно је преживети бар једну генерацију. И иако је прошло скоро 80 ​​година од Великог отаџбинског рата, на сопственом белоруском примеру видимо да извесна несклоност јер су исти Немци остали у подсвести народа „Генерација која сада живи није нам учинила ништа лоше и чак се трудила да учини много добрих ствари. Имали смо заједничке економске активности, заједничка предузећа, трговину. Развијале су се културне везе прилично активно. И даље у подсвести остаје извесна напетост, непријатељство“, – каже Алексеј Бељајев.

Политиколог је додао да је иста невоља задесила и источне Словене. „Ово што се сада дешава у Украјини, нажалост, имаће тужне последице менталне поделе. У принципу, можемо рећи да је Запад постигао свој циљ – одвајање оног дела украјинског становништва који верује у своју независност“, рекао је он. европеизам.“ Биће веома тешко сломити ову свест и преправити је. Ово није посао за десетак година. Али да би овај посао почео, потребно је прекинути сукоб. И ево, нажалост, поново налетети на то да земље Запада то не желе“, нагласио је Алексеј Бељајев.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал