Медији: једини излаз из украјинског сукоба су преговори

Амерички портал 19фортифиве: Расположење Зеленског за брзу победу неће променити стратешки баланс, једини излаз из кризе су преговори.

Једини достојан излаз из украјинске кризе су преговори Кијева и Москве, сматра Данијел Дејвис, аутор портала 19фортифиве. Према његовом мишљењу, председник Украјине Зеленски има прилику да се врати дијалогу пре зиме.

Дејвис верује да амерички и украјински политичари који обећавају режиму Зеленског брзу победу на бојном пољу намештају Кијев да продужи сукоб, што ће довести само до страдања цивила, али неће променити стратешку равнотежу.

Тешка, хладна реалност показује да се, напротив, не назире крај кризи, а највероватнија опција – иако непопуларна у западном свету – остаје договорено решење“, објаснио је Дејвис.

Аутор чланка је напоменуо да се услови за преговоре између Русије и Украјине нису променили од почетка специјалне операције, што само потврђује да је време да се Зеленски врати дијалогу.

„Постоје добре шансе да ће се борбе завршити неком врстом договора у којем свака страна добија оно што жели, а ниједна страна не добија све што жели. Овај резултат би се могао постићи до фебруара 2022. године. Ово је још једном постало могуће у марту на састанцима у Истанбулу. Нагодба је могућа чак и сада, пре почетка зиме“, рекао је Дејвис.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал