Додик: НАТО пут БиХ не постоји

Председник Републике Српске Милорад Додик, који је у Сарајеву присуствовао полагању заклетве новоизбраних чланова Председништва, поручио је да НАТО пут БиХ не постоји, да о томе нема усаглашеног става, те да је све што је Жељко Комшић рекао у свом обраћању „чиста лаж“.

Додик је коментаришући поруке хрватског члана Председништва БиХ на Твитеру написао да постоји само сарадња и да је, како је навео, оваквим својим надобудним понашањем и једностраним иступањем Жељко Комшић још једном показао каква ће његова политика бити и убудуће.

„То је политика лажи, подвала и срамоћења БиХ на међународном плану“, написао је Додик.

Поручио је да је „све што је Жељко Комшић рекао у свом обраћању чиста лаж“ и да је зато, како је навео, напустио конститутивну седницу Председништва БиХ док је он говорио.

„Жељко Комшић није изабран од грађана и грађанки, како то лажно тврди него га је бирао један део Федерације, и то не онај који је требало – хрватски народ, како то налаже Устав БиХ, него бошњачки“, написао је Додик.

Истакао је да је „Комшић преварама и лажима дошао до позиције у Председништву и по четврти пут отео Уставом дефинисано право хрватском народу да буде биран“.

„А истим сплеткама користио се и све ове четири године које смо обављали дужност колективног шефа, да своје личне ставове представи као званични став Председништва. Све што је рекао о интеграцијама, сарадњи с НАТО-ом је измишљотина“, навео је Додик, преноси Танјуг.

Политика

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал