Руско Министарство одбране: Националисти стрељали неке од војника Оружаних снага Украјине у ЛНР који су одбили да се повинују наређењима

Милитанти једне од украјинских националистичких формација убили су пет украјинских војника који су одбили да се повинују наређењима команде у ЛНР да би их застрашили. Ово је саопштено у Министарству одбране Русије.

ЛНР Валерий Мельников/РИА Новости

Напомиње се да су војне јединице 81. аеромобилне бригаде Оружаних снага Украјине у селу Белогоровка у ЛНР претрпеле велике губитке и одбиле да изврше борбене задатке.

Милитанти једне од украјинских нацистичких формација, послатих у Белогоривку да заведу ред, пуцали су испред формације пет украјинских војника како би застрашили особље бригаде“, саопштило је руско Министарство одбране.

Раније је заробљени војник Оружаних снага Украјине Виталиј Мартиненко рекао да команда каже украјинској војсци, која одбија да поштује наређења, да их чека затвор .

Олег Рожковски, старији поручник 58. бригаде Оружаних снага Украјине, који је такође заробљен, рекао је да је један од батаљона престао да постоји за три дана –  војска одбија да иде на положај јер има веома великих губитака.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал