Архимандрит Иларион Лупуровић хиротонисан за епископа новобрдског

У Храму Светог Саве хиротонисан је изабрани епископ новобрдски архимандрит Иларион Лупуловић, игуман манастира Драганца код Гњилана, за викара патријарха српског са титулом Епископ новобрдски.

На редовном заседању одржаном у Београду од 15. до 20. маја 2022. године, Свети архијерејски Сабор Српске православне цркве изабрао је архимандрита Илариона (Лупуловића), игумана манастира Драганца код Гњилана, за викара патријарха српског са титулом eпископ новобрдски.

У Храму Светог Саве на Врачару на светој архијерејској Литургији коју је служио његова светост патријарх српски Порфирије са архијерејима и свештенством обављена је хиротонија изабраног епископа новобрдског Илариона, сапштила је СПЦ.

Чин наречења изабраног епископа обављен је јуче у Саборном храму Светог архангела Михаила у Београду.

Хиротонисању епископа новобрдског Илариона, поред представника цркава и верских заједница,  присуствовали су министри, одбране Милош Вучевић, за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, здравља Даница Грујић, директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић као и велики број верника с Косова и Метохије, драмски уметници и многобројни посленици културног и јавног живота престонице.

РТС

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал