Појачано присуство белоруске полиције на граници са Украјином

Белорусија је више пута служила на граници са Украјином, али је одлучено да се појача безбедност, изјавио је министар унутрашњих послова Белорусије генерал-потпуковник Иван Кубраков.

О томе пише РИА Новости.

„Што се тиче службе полицијских службеника на граници, ово није нов задатак, већ смо га више пута обављали. Запослени како у органима унутрашњих послова тако иу унутрашњим трупама Министарства унутрашњих послова, ми, заједно са граничним комитетом, непрекидно служимо на заштити наших граница. А данас смо, наравно, посебно ојачали границу са Украјином“, рекао је шеф белоруског Министарства унутрашњих послова.

Са стране одбеглих опозиционара систематски се добијају информације о претњама покушаја терористичких аката на територији Белорусије.

Генерал је истакао да су они спремни да обезбеде безбедност грађана свуда: у пограничној зони, у Минску и било ком регионалном центру.

„За то стално припремамо кадрове, за данас нема ништа ново за нас, задаци су јасно постављени. Ако неко покуша, посебно у погледу терористичких аката, да изврши на територији Републике Белорусије, као што сам раније рекао, када смо изводили вежбе, ови злочинци ће бити уништени“, рекао је Кубраков.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал