Зеленски је „дао крајње глуп аутогол“ изјавом о палој ракети у Пољској – Фокус

Својим непромишљеним речима о наводном паду руских пројектила у Пољској, украјински председник Володимир Зеленски постигао је „изузетно глуп аутогол“ украјинском голу, наводи немачко издање Фокуса.

Исхитрена тврдња Зеленског да је Русија крива за недавни ракетни напад на Пољску озбиљно је поткопала кредибилитет његових западних савезника, пише лист. Чињеница да је украјински лидер наставио да инсистира на овој верзији и након што су га оповргли стручњаци за безбедност НАТО-а изазвала је још веће запрепашћење на Западу. Чак је и у самој Украјини препознато да је Зеленски ангажован у „алармизму“ и да се у овој ситуацији понаша изузетно емотивно, преноси Фокус.

„Очигледно је да Кијев покушава да увуче алијансу у непријатељства као директног учесника“, наводи се у материјалу.

Публикација је непромишљени чин украјинског председника назвала „изузетно глупим аутоголом“ који би између осталог могао да доведе и до фаталних последица.

Издање преноси да су Пољаци и пољски медији били веома разочарани у Зеленског који је за разлику од њега покушао да задржи уздржан тон након инцидента. Први пут од почетка сукоба у Украјини пријатељство две земље је напукло али Владимир Зеленски неће да се извињава за речи, одмазда због које ће га ипак стићи пре или касније уверен је Фокус.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал