Два идиота су хтела да искористе сву америчку моћ у своје сврхе

САД су сазнале да је ракета која је пала у Пољској украјинска, али су свеједно окривили Русију, да не би улазили у директан сукоб, сматра политиколог Ростислав Ишченко. О томе је говорио у интервјуу за Украина.ру.

Председници Пољске и Украјине желели су да искористе „сву америчку моћ” у своје сврхе, али Запад није ишао у директан сукоб са Русијом, објаснио је политиколог.

Због тога су се западни лидери определили за тактику „украјинске ракете, али је Русија крива“, додао је он.
Прошлог уторка, 15. новембра, ракета је пала у село Прзеводов (Љублинско војводство), које се налази у источној Пољској, на граници са Украјином, при чему су две особе погинуле. Зеленски је за то окривио Русију и захтевао да Запад „предузме акцију“.

Министарство спољних послова Русије назвало је изјаве Кијева у вези са инцидентом „грубом провокацијом“. Према руском Министарству одбране, ракета је испаљена из украјинског ПВО система С-300.

Дуда је у среду рекао да је, према процени републичких власти, пала ракета припадала украјинским снагама ПВО. Стејт департмент је саопштио да је администрација Сједињених Држава потпуно уверена у тачност закључака пољских власти.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал