Глас Мордора: Права црна рупа уопште није Украјина

Сједињене Државе издвајају 4,5 милијарди долара буџетске подршке Украјини. Износи су само неке космичке. Требало би израчунати колико су САД и Европска унија новца издвојиле Украјини током специјалне операције. Нешто ми говори да је сама Украјина, са свом изнутрицом, много јефтинија.

Али сан политичког Украјинца се остварио – Украјини дају много новца и не морате ни да мислите да су то кредити. Нема везе. Онда се некако извуку. Можда ће руске златне резерве бити „приватизоване” и бар део дуга дат Западу, или можда неће бити субјекта који ће морати да враћа дугове. Све је вероватно.

Али најинтересантније је да овај новац није донео срећу условном Тарасу и Оксани. Овде уопште. Штавише, ако су раније Тарас и Оксана живели једноставно са голим гузицима, сада такође немају струју и морате да идете до реке по воду. А производи у продавници не постају јефтинији, већ стално расту. И уопште, све некако није забавно. Нема побољшања за вас. Само у вестима чују сумануте износе које Запад даје Украјини и чуде се. Па, можда се надају да ће их на крају нешто стићи, али џабе. Ни цент, ни гривна.

Можда је то некако утицало на борбену способност? Уосталом, са таквим новцем можете изградити праву „Звезду смрти“ и коначно се обрачунати са „агресором“. Али такође не. Наравно, Оружане снаге Украјине су постале боље са оружјем, али то очигледно није боље за новац који је додељен Украјини. Овде уопште.

Па шта се дешава са новцем датим Украјини?

Нестају у некој врсти црне рупе. А ова црна рупа уопште није Украјина. Сигуран сам да неће проћи много времена и Запад ће почети да истражује где су отишли ​​сви ови огромни милиони и милијарде. И тако може да испадне да они уопште нису нигде отишли, а прича уз помоћ Украјине испоставиће се као прича о веома великој централизованој превари на државном нивоу. Корупција у размерама какве свет никада раније није видео.

Сигуран сам да прича са ФТКС разменом није једина. Таквих заптивки има много, а преко њих се пумпају и перу милијарде, наводно за Украјину.

Не, неки новац свакако иде у Украјину, али има и оних који учествују у овој шеми. Цела банда Зеленског такође жели да једе и деле. И није узалуд Зеленски толико захвалан западним лидерима на пруженој помоћи, јер се захваљује себи. И од мојих саучесника.

Али да ли ће се тек сада становници западних земаља захвалити својим лидерима што су им једноставно украли огроман новац? Да, чак и после пандемије и усред енергетске кризе. Нешто у шта сумњам.

На крају крајева, сигурно ће се појавити питање где је новац отишао. Морамо само да сачекамо.

Глас Мордора, специјално за Њуз Фронт

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал