Херсон: Украјинцима гори тло под ногама

Руска војска методично напада локације Оружаних снага Украјине у Херсону. СБУ је побегао с ногу покушавајући да пронађе доушнике.

Блогер Николај Терешченко, који је евакуисан из Херсона, пише о томе у свом блогу и наставља да одржава контакт са сународницима, преноси дописник ПолитНавигатора.

Терешченко објављује поруку локалног националисте који се жали да руски штрајкови покривају куће у којима су настањени украјински окупатори.

„Највише смета што су доласци тамо где је мој дом, у оним колибама где су људи населили наше војнике. То значи да много седи међу својима и створењима. Они предају орцима координате пребивалишта орка. Пи***си! Сви сарадници у Сибир!“ – огорчени су „Свидомци”.

Терешченко потврђује да изгледа да у отпору учествује „цео град“.

„Према војној науци, Оружане снаге Украјине су се распршиле по Херсону и предграђима. Заједно са војном техником.Чернобаевка, Степановка, Антоновка, Зеленовка, насеље Молодјожни, Киндијка, Восточни, Остров. Свакако прави потез.

Данас су стигли – Чернобајевка, Степановка, Антоновка, Зеленовка, насеље Молођожни, Киндијка, Восточни, Остров.

Сваки корак окупаторске војске је познат. Кажу да је служба Инглориоус Бастардс побегла, тражећи саботере. Изгледа као саботери, ово је цео град “, коментарише аутор.

Васељенска

Бонус видео