Јуриј Селиванов: Информациона самоблокада Русије

Народ и држава не могу бити истински слободни ако им се страни „информациони“ отров непрестано сипа у главу.

Сваки нормалан човек, када се упозна са најновијим вестима у медијима, природно почиње од оних на врху, где су најчешће најважније. У Државама се тако директно зову – „врхунске вести“, односно врхунске (и најзначајније).

И ево нас, као нормални људи и патриоте наше земље, рано ујутру отварамо невс феед једног од највећих руских интернет медија (нећу прецизирати којег, да га, прво, не би рекламирао, и, друго, зато што је овдашњи „медијски мејнстрим” скоро све ово) да сазнамо шта се дешава у свету и, наравно, у нашој земљи.

А ево шта нам нуди првих пет вести овог медија:

Министарство финансија САД је објаснило процедуру за рад са руском нафтом

 Холандски тужиоци ће објавити нове налазе у случају МХ17

 — Џонсон је открио очекивања земаља ЕУ од сукоба у Украјини

 Медведев је пораз Загитове на Олимпијади назвао благословом

 Кудрјавтсева је у једној ТВ емисији прокоментарисала инцидент са Катјом Лел

Дакле, прве три „главне вести“ долазе из непријатељских држава – САД, Холандије и УК. Па да, наравно, случајно се догодило – тридесет година заредом.

Четврта и пета су „вести Русије“. Наравно, „вести” су под наводницима, јер је ово крајње срање и бесмислица од којих вам одмах позли.

Све остало што је испод ових „главних вести дана“ по МАСОВНИМ РУСКИМ МЕДИЈИМА, у истом убитачном антируском и антируском духу. Ево одмах после боемских страсти:

     Аналитичари Блоомберга су известили о „колапсу“ платног система Мир

Укратко – угасите светло, оцедите воду, осушите весла, све је нестало, газда, путен до краја, стигли су !!! Па, схватате, зар не? То су управо оне „поруке“ (тачније, контролни сигнали) које се шаљу рано ујутру милионима Руса, понављамо. један од најмасовнијих РУСКИХ интернет медија!

И сваки дан (можете ми веровати, ја то редовно пратим као дужност новинарске професије) у коњским дозама се улива у масовну свест Русије из ових дрека.

Истовремено, у земљи се могу лансирати нови нуклеарни ледоломци, отварати нове фабрике, лансирати нови сателити, масовно се изводити војни подвизи.

Тако специјално обучени „медији“ све је ово на висини задатка. А њихови запослени ће вам се једноставно смејати у очи ако их гњавите таквим смешним тврдњама.

Прво, зато што су приватно власништво и треба да пишу само оно што је потребно њиховом власнику. А приватна својина је светиња.

Друго, тачно се придржавају закона о слободи информисања, који је усвојен већ следећег јутра после распада СССР-а и написан под диктатом америчких саветника. И што им омогућава да пишу и објављују шта год желе и да за то не сносе никакву одговорност.

И, треће, зато што имају потпуно различите задатке. Међу којима очигледно није укључена подршка Русији и рад за њену светлу будућност.

Прошло је више од тридесет година откако је све почело. Русија, покушавајући да устане са својих колена, на које су је ставили издајници Отаџбине, зарад своје слободе и независности, води рат, заправо, против те исте Америке. Али изгледа да неки људи још нису схватили да је држање такве штампе американизованом до сржи костију у позадини зараћене земље као смрт.

Овако заправо изгледа наша информациона ситуација.

Јурија Селиванова, специјално за Њуз Фронт

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал