Луганск „Трансмаш“ у саставу Руске Федерације почео је производњу точкова за рудничке електричне локомотиве

Приватно акционарско друштво Истраживачко-производни центар Трансмаш, у саставу Руске Федерације, покренуло је производњу новог типа точкова за рударске електричне локомотиве.

„Протеклих месец дана савладали смо нову врсту производа – то су гарнитуре точкова за рудничку електричну локомотиву. Потписан је дугорочни уговор са компанијом која је наручила код нас, планирамо да наставимо производњу таквих полупарица на месечном нивоу“, рекао је Алексеј Натаров, генерални директор ПрЈСЦ СПЦ Трансмасх.

Натаров је навео да је у овом тренутку произведена прва серија нових гарнитура точкова, који су већ утоварени за испоруку купцу.

Поред тога, он је појаснио да је прва компанија која је наручила нове точкове Амплитуда, доњецка фабрика која поправља електричне локомотиве.

Посебност производње је у томе што се овај параметар конструктивно мало разликује по величини од локомотива, али принцип остаје исти, поштују се све суптилности и неопходне толеранције за израду ових точкова“, објаснио је генерални директор.

Руководилац предузећа је рекао да са уласком ЛНР у Русију, предузеће има велике изгледе за повећање производње.

„За нас је ово напредак. Пре тога смо практично радили само у оквиру ЛНР, ДНР, али сада је пред предузећем задатак да добије сертификацију како би већ могло да производи производе за цело руско тржиште“, нагласио је он.