Масиван ракетни напад на територију Украјине

На Украјину је нанет ракетни удар великих размера, преноси Украина.ру, позивајући се на украјинске медије и Телеграм канале. Експлозије и рад на ПВО забележени су у Дњепропетровској, Запорожској, Николајевској, Одеској и Полтавској области.

5 ракета лети ка Николајеву, јавио је један од првих регионалних гувернера Ким. Касније је додао да има много пројектила и да лете из различитих праваца. Украјински Телеграм канали су писали о две ракете које лете ка Запорожју и једна према Кривом Рогу. Саопштено је и о одласку пројектила у правцу Кијева. Према писању украјинских медија, Кременчуг је прелетело 7 пројектила.

Експлозије су забележене у Дњепропетровској, Кијевској, Полтавској, Николајевској и Запорошкој области. Конкретно, доласци су примећени у Очакиву (Николајевска област), у Кременчушком региону Полтавске области, у Бељајевском региону Одеске области, као и у Дњепропетровску и Запорожју.

На мрежи су се појавили снимци последица експлозије у Дњепропетровску – претходно је погођен инфраструктурни објекат.

Касније су почели да објављују информације о поновљеној ракетној салви на циљеве у Украјини. Нове експлозије забележене су у Николајевској и Запорошкој области. Саопштено је да се у Веселовском округу Запорожја чују експлозије са детонацијом.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал