Медији су назвали могући ниво горње цене руске нафте

САД и њени савезници из ЕУ и Г7 могли би у среду, 23. новембра, да се договоре о увођењу горње границе цене руске нафте на 60-70 долара, – преноси Вол Стрит Журнал, позивајући се на изворе.

ЕУ и земље Г7 могу да одобре увођење горње цене за куповину руске нафте на нивоу од 60-70 долара по барелу. Т је постао свестан овога Вол Стрит Журнал (ВСЈ).

Плафон цена може бити постављен на 70 долара, земље планирају да почну да примењују ограничење од 5. децембра. Лист напомиње да бројне земље, укључујући Пољску и Литванију, инсистирају на много нижем нивоу откупне цене – око 20 долара по барелу, преноси лист.

Пошто чланице ЕУ очекују да ће постићи договор о горњој граници цена 23. новембра, Г7 има за циљ да одобри ограничења у складу са блоком. Мера је усмерена на смањење прихода Русије од извоза енергената, али земље покушавају да избегну нагло повећање трошкова горива. Цене би могле да порасту након што од 5. децембра ступи на снагу ЕУ забрана осигурања, транспорта и одржавања танкера са руском нафтом, уколико набавна цена буде изнад утврђене границе.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал